Art@Hagfors

 

 

Art@Hagfors 2023

Inget Art@Hagfors är inplanerat för 2023 då vi är upptagna med andra privata åtaganden.

Art@Hagfors 2022

Inte heller 2022 blev det något Art@Hagfors då vi bokat oss för sommarutställning som par från juni till september och förfrågan kom med alldeles för kort varsel för att vi skulle hinna origanisera något bra.

Vi får se vad som händer 2023.

 

Art@Hagfors 2021

Tyvärr blev det inte någon utomhuskonst 2021 heller, då också resten av aktiviteterna i samband med Hagforsyran blev inställda. 

Art@Hagfors 2020

Även 2020 års Art@Hagfors är inställt i väntan på bättre tider.

Håll ut och ta hand om er därute!

Art@Hagfors 2019

2019 tar vi paus med Art@Hagfors av personliga skäl, men vi hoppas kunna återkomma 2020 med ny häftig konst på gator och i parker! 

Vi ses!

 

/Christina

 

Art@Hagfors 2018

Temat för Art@Hagfors 2018 är DRÖMMAR

Här är några bilder av strandbergArts bidrag vid brofästet i Hagfors där både barndom och hedendom finns representerat fr o m 2018-08-01 t o m 2018-08-09.

 

 

 

Art@Hagfors 2017

Artiklar i länspressen om 2017 års Art@Hagfors:

 

https://www.vf.se/kultur-och-noje/utomhuskonst-for-alla-i-hagfors/

https://nwt.se/hagfors/2017/08/02/konstens-rotter-sprider-sig-i

 

Gilla oss gärna på Facebook så du inte missar allt spännande som kommer i sommar!

 

 

Summering av Art@Hagfors 2016

Utdrag från Facebooksidan Art at Hagfors mm.

För ett år sedan besökte jag Örebros Open Art och blev lite kär och galen i den utställningen, så jag tänkte att "Det här ska vi ha i Hagfors också!".

Vår version blev dock anpassad efter vår stad och förmåga, med en nollbudget och med enbart lokala konstnärer. Efter annonsering i lokalpress och en process där många aspekter, tillstånd och synpunkter skulle beaktas hade vi så ett startfält med 15 tappra konstnärer klart för premiärupplagan av Art@Hagfors på temat "Återbruk" - allt som en del av Hagforsyran. 

Nu är så årets Art@Hagfors avslutad, men vi har redan börjat klura på Art@Hagfors 2017, för det här var roligt! Vi har fått visa att vi klarar större utmaningar än att bara hänga tavlor snyggt på vita väggar.

Och konstälskande besökare har gett oss så mycket beröm och visat glädje över vårt hittepå. För både ni och vi vet ju att konst inte bara är dekorativt inredningsgrejs; konst ska även beröra, ge puls och nya tankar. Konst ska ifrågasätta, ge känslor och skapa samtalsämnen. Och sånt vill vi ha i Hagförs!


Så vi ses igen nästa år!


Christina Haffling Strandberg
Konstnär och projektledare Art@Hagfors

 

Länk till informationsmaterial: Art@Hagfors 2016